Haine traditionale romanesti de vanzare. Ii si rochii lucrate de mana

Dacă sunteți în căutarea unui cadou minunat pentru cineva special, aceasta este postarea potrivită pentru dumneavoastră. Acestea sunt haine tradiționale handmade din România. Dacă visezi cu ochii deschiși la eleganța de altădată, acest articol este pentru tine. Hainele handmade românești sunt exact ce-ți trebuie.

Acest post este despre tradiția acestor haine tradiționale românești handmade. Timp de secole, croitoresele românești au creat propriile haine hand-made, dar aceste haine sunt create cu minuțiozitate și precizie. Haine frumoase, demne de a fi transmise din generație în generație în familia ta. Cum sunt aceste haine?

A purta o haină tradițională românească făcută manual este un mod de a te simți conectat la o parte din moștenirea ta. O experiență din moștenirea familiei mele pe care nu o voi uita niciodată este prima dată când bunica mea mi-a făcut o rochie pentru Paște. Tradiția de a face haine cu mâinile tale este o modalitate de a crea amintiri frumoase pentru generațiile viitoare.

Hainele tradiționale românești sunt confecționate manual și toate au la bază o înțelepciune veche de secole. Țesăturile au fost țesute manual cu coloranți naturali, care sunt obținuți din plante. Sunt realizate cu grijă și dragoste, de către femeile românce care fac parte din acest meșteșug.

Sunt disponibile multe ținute diferite de îmbrăcăminte românească handmade, care sunt concepute în funcție de nevoile purtătorului lor. Unele sunt concepute pentru femei, în timp ce altele sunt pentru bărbați. Hainele sunt făcute pentru a-i proteja pe purtătorii lor de frig. Puteți afla mai multe despre aceste ținute tradiționale răsfoind selecția din acest magazin online.

Cultura românească are o istorie bogată și o varietate de influențe culturale. Una dintre cele mai proeminente influențe în cultura românească este îmbrăcămintea tradițională făcută manual. Aceste haine sunt de obicei rezervate pentru ocazii speciale, deoarece producerea lor necesită de obicei mult timp. Există multe stiluri diferite de îmbrăcăminte românească, care variază în funcție de regiune și de sezon. Îmbrăcămintea este predominant confecționată din in sau lână.

În centrul oricărei culturi se află îmbrăcămintea care o diferențiază de celelalte. Îmbrăcămintea pe care o porți îi spune unei persoane cine ești și care este trecutul tău și spune o poveste. Ce poveste spun hainele românești? Ei bine, în Transilvania, România, unde se spune că a trăit Dracula, spune o poveste sau mister și povești vechi.

România are o tradiție a hainelor făcute manual, care sunt adunate din diferite regiuni și stiluri. Îmbrăcămintea este de obicei făcută din materiale naturale precum lână, bumbac, cânepă, mătase sau in. Culorile sunt de obicei pământii, cum ar fi maro, negru, roșu închis, maro și albastru.

Port popular moldovenesc

Portul popular moldovenesc, cunoscut și sub numele de port vernacular, este o sărbătoare moldovenească care durează 2-3 zile. Portul popular are loc pentru a marca sfârșitul arăturii de toamnă și începutul sezonului de iarnă. Sărbătoarea are loc pe 7 noiembrie, ziua în care se crede că soarele se află în cel mai de jos punct de pe cer, oglindind momentul în care zilele devin mai scurte.

Cele mai multe dintre sărbători au loc la ferme rurale, unde există un grup mare de oameni. Prima zi de festivități este petrecută cu mâncare tradițională și băutură, urmată de cântece și dansuri în a doua zi. Deși nu există o ordine anume pentru aceste sărbători, ele sunt adesea însoțite de dansuri tradiționale.

Mâncărurile tradiționale din Moldova includ o varietate de preparate din carne, unele dintre ele cu piper, vin, măghiran, usturoi și sos de roșii; preparate din pește, cum ar fi crapul și ivanete în sos de roșii; și preparate din lapte, cum ar fi smântâna și brânza feta, folosite în preparate precum plăcintele cu spanac sau cu brânză.

Întreaga țară este înconjurată de o gamă variată de mâncăruri tradiționale care sunt în mare parte influențate de diferitele culturi ale țărilor din jurul Moldovei. Acesta este motivul pentru care bucătăria moldovenească este un amestec unic, care include o mulțime de produse lactate, carne și mâncăruri vegetariene.

Rochii traditionale romanesti

Rochia tradițională românească este un simbol al culturii unice a României. Această rochie lungă și vaporoasă, confecționată dintr-o țesătură simplă, este foarte tipică în România și se găsește atât în zonele rurale, cât și în capitală. Aceste rochii sunt purtate de toate femeile, indiferent de statutul social.

Designul rochiei tradiționale românești provine din secolele trecute, când era o modalitate de a ține toate doamnele din casă la adăpost de intemperii. În cele din urmă, au apărut rochii